Bor

Drillen med sitt bor er mannens beste venn

Drillen med sitt bor er mannens beste venn

Hva du trenger å vite om bor

Bor er ikke noe de fleste av oss vet mye om. Bor er vanligvis noe vi forbinder med den en altmuligvenninnen vår som bærer et fancy verktøysett i bilen sin bare i tilfelle. Men saken er at vi alle trenger å bruke et bor på et tidspunkt i livene våre, enten det er å stramme løs løs skruen på en av spisestuestolene våre eller til og med noe på bilen vår.

Dette er når du trenger å vite et par ting om bor. Det første du bør vite er at bor kommer i forskjellige design. De vanligste er det flate hode og tverrhode, men det er mange andre. Årsaken bak så mange designtyper er fordi hver skruetopp har forskjellige spor som krever forskjellige borehoder.

Bor i forskjellige materialer og størrelser

En annen ting du uunngåelig vil merke om bor, er at de kommer i et stort utvalg av størrelser. Faktisk kommer borkronene i størrelser som knapt er noen centimeter fra hverandre. Dette kan virke litt overdreven for de fleste, men det må forstås at skruer kommer i mange størrelser også, og enhver forskjell i størrelseskompatibilitet kan føre til at du ikke kan utføre oppgaven. Dette er grunnen til at når du ser på verktøysettet til altmuligvenninnen, vil det sannsynligvis være en hel rekke borestørrelser ordnet som en trapp.

En annen funksjon du vil legge merke til er at disse borkronene også kan komme i forskjellige materialer. Fra kobber til karbonfiber og alt derimellom vil materialet som brukes bestemme borekronens holdbarhet og derfor kvalitet og pris. Dette kan definitivt være en samtalestarter neste gang du møter altmuligvennen din. Bor er rett og slett noe de aller fleste av oss møter på i løpet av livet vårt, slik at det fort kan være noe dine venner kan relatere til.