dyne

Finn en perfekt dyne

Finn en perfekt dyne

Er det på tide med ny dyne? Her skal vi se litt nærmere på hva som kjennetegner en god dyne og hvordan du kan finne en dyne som passer perfekt til deg og dine behov. En god dyne kan nemlig gjøre mer for søvnen og en god søvnopplevelse enn du kanskje tror. 

En god dyne kan gi bedre søvn 

Vi som bor i et forholdsvis kaldt klima, vet hvor mye en god dyne kan bety. Det er mange nordmenn som blir forvirrede og sover dårligere på ferie når de er på reise i sydligere strøk og ikke har en dyne de kan sove med. I stedet får man pledd og laken. Det er veldig uvant for oss, og det handler faktisk ikke bare om temperatur, men også om den behagelige følelsen som det å sove med en god dyne gir.

For du kan jo finne mange forskjellige dyner på markedet som passer til forskjellige årstider, og dermed så er det ikke sånn at en dyne bare er varm, den kan også virke sval og kjølende – det hele kommer an på hva slags dyne og materiale man velger.

Når man skal velge riktig dyne, er det svært viktig å tenke på hvordan man har det om natten. Det er noen som blir veldig varme, selv med åpent vindu og når det er kaldt ute, og da kan det lønne seg å gå for en dyne som er temperaturregulerende. Hvis du alltid fryser, så er det lurt å velge en dyne som isolerer godt og holder deg varm. Det er store prisforskjeller når det kommer til dyne, og det handler rett og slett om at det blir brukt ulike materialer som dun eller fiber til dyner, som avgjør kvaliteten. 

Det er også lurt å se på størrelse når du skal velge dyne. Trenger du en dobbeltdyne eller enkeltdyne? Det er helt opp til deg.