hårtap

Hårtap er noe mange sliter med

Hårtap er noe mange sliter med

Hårtap under lupen

Hårtap er noe vi alle vet og ser regelmessig. Vi kjenner enten noen få mennesker som har det, eller vi har det selv, eller begge deler. Hårtap er noe som først og fremst rammer menn, men kan også påvirke noen kvinner. Hårtap anses generelt ikke som noe å se frem til, selv om det rammer millioner over hele verden. På grunn av dette er det etablert mange virksomheter som hjelper til med å håndtere hårtap. Mange forskerteam søker også etter bedre måter å ta vare på hårtap og til og med reversere effekten av.

Den vanligste typen hårtapskategori er noe som kalles mannlig skallethet. Dette er standard typen hårtap vi vil tenke på. Hårdekning går tapt systematisk, starter rett over pannen, og beveger seg sakte mot ryggen. Noen tilfeller innebærer bare et delvis tap av dekning. Noen mer ekstreme tilfeller har hårlinjen avtalt helt til baksiden av hodet og sakte mot sidene til ingenting er igjen. Det er heldigvis slik at hårtap menn opplever kan fikses på.

Rare saker og løsninger

Noen tilfeller av mannlig skallethet kan være litt uvanlig. Det begynner vanligvis å skje i løpet av en manns begynnelse av trettiårene og utvikler seg til forskjellige nivåer når de eldes. Men noen menn opplever det mye tidligere enn det, noen ganger så tidlig som i slutten av tenårene. Noen menn som opplever dette, har en viss risiko for å utvikle psykiske lidelser.

Heldigvis finnes det løsninger på håravfall som kan implementeres umiddelbart. Den vanligste løsningen ville være å bruke et hårstykke av noe slag. For mildere tilfeller av hårtap, vil en delvis hårbit gjøre det. For mer avanserte tilfeller ville en full parykk være best. Til syvende og sist, uansett hvilken rute som er valgt, skal ikke folk føle seg stigmatisert av håravfall, og samfunnet bør tilpasse standarder deretter.