hårtap

Hårvoks ser stilig ut - men er det sunt for håret?

Hårvoks ser stilig ut - men er det sunt for håret?

Derfor bør du styre unna hårvoks

Hårvoks har tatt helt over, og nærmest alle unge menn i Norge i dag bruker dette i det daglige. Det er fordi det får håret til å se mer levende ut, og en kan style det akkurat slik en vil. Da holder det seg dessuten også der gjennom dagen, slik at en ikke konstant trenger å endre på sveisen. Men med hårprodukter slik som hårvoks kommer det også noen bekymringer – hva er effekten av hårvoks i henhold til hårtap for eksempel?

Du bør ta vare på håret ditt så langt det lar seg gjøre. Det er fordi håret ditt ikke er garantert i evigheter, og mange opplever hårtap allerede når de er i starten av 30-årene. For enkelte kan det starte før den tid til og med! Men hvorfor skjer dette tidligere og tidligere med flere menn? Mye av svaret ligger innenfor det faktum at menn bruker mer hårvoks enn før. 

Mekanisk påvirkning av håret

Å benytte seg av unaturlige produkter i håret sier seg selv at ikke vil ha en spesielt god effekt. Det er hårtap et godt eksempel på. Det har seg nemlig slik at for eksempel hårvoks fører til mekanisk påvirkning og nedsliting av håret. Når hårsekkene blir utslitte, og blodstrømmen stopper opp, så vil simpelthen ikke håret vokse videre. Da blir en utsatt for det hårtap som en kanskje trodde kun eldre herremenn opplevde. 

Det er ikke bare hårvoks en bør styre unna om en vil spare håret. Spesielle sjampoer og andre produkter som går i håret daglig kan være farlige for deg. Gjør din research, og sørg for at du beholder et fullt hode med hår også inn i dine eldre dager!

Ønsker du et hode fullt av hår også inn i dine eldre dager? Da er det kanskje en ide å droppe hårprodukter slik som hårvoks nå!