ukulele

Kan voksne lære seg å spille ukulele?

Kan voksne lære seg å spille ukulele?

Mange legger drømmen om å lære seg å spille et instrument på hylla når de blir voksne, men det er det ingen grunn til. Man kan nemlig lære seg å spille ukulele hele livet, og det er enklere enn du kanskje tror. 

Et utrolig populært instrument

Ukulele er et utrolig populært instrument, og det er ikke så rart. Det er et instrument med en klang som kan låte både lystig og vemodig, og som er blitt flittig bruk i en rekke popsanger de siste årene. Det er også et instrument som er forholdsvis lett å lære seg når man sammenligner med mange andre instrumenter, og det er et instrument som er enkelt å ha med seg så godt som overalt.

Det vil si at hvis man for eksempel gjerne vil lære seg å spille for å ha med seg et instrument på nachspiel eller andre festlige anledninger, ja, da er en ukulele helt perfekt. 

Lær deg å spille på nettet

Det er aldri for sent å lære seg noe nytt, og det gjelder også når det kommer til ukulele. Det er noe som de fleste kan lære seg med litt tålmodighet, og det skal ikke nødvendigvis så mange akkorder til før man kan spille med på mange sanger og underholde på fest. Det er et instrument som er perfekt som akkompagnement hvis man er glad i å synge, og det er også et instrument som er helt perfekt hvis man vil lage god stemning.

Det er heldigvis lett å lære seg å spille ukulele på nettet, og det finnes mange gode videoer på for eksempel YouTube som enkelt viser hvordan man kommer igang og hvordan man begynner som nybegynner. Det vil si at du helt gratis kan få en ‘lærer’ som lærer deg det grunnleggende om hvordan du skal komme igang med å spille. Enklere blir det ikke – selv om du er voksen.