lån

Lån på nettet - hva er det?

Lån på nettet - hva er det?

editorial

Lån på nettet er overalt, og dermed er det også blitt en litt ugjennomtrengelig jungel. Men hva går det egentlig ut på? Det skal vi se litt nærmere på her – kanskje er det ikke så komplisert som du kanskje tror. 

Hva betyr lån uten sikkerhet?

Et av de begrepene man støter inn i nesten med en gang man begynner å utforske lånebransjen på nett, er lån uten sikkerhet. Det er nemlig en vesentlig forskjell mellom lån i en fysisk bank og lån på nettet, at man for sistnevnte i de fleste tilfeller ikke behøver å stille sikkerhet for den summen man vil låne. Når man eventuelt velger en fysisk bank, så er det ofte med et krav om sikkerhet – i eiendom eller andre verdigjenstander. Sånn er det ikke med onlinelån, men derfor er det også viktig å merke seg at bankene online skal kompensere for usikkerheten, altså over å få tilbake pengene sine, på andre måter. Det gjenspeiles ofte i litt høyere gebyr eller renter. 

Hva skal man tenke på? 

lån

Det er flere ting man bør tenke på når man ser etter lån på nettet. Det er selvfølgelig lurt å se på flere forskjellige banker, og sammenligne lån. Det å sammenligne, kan nemlig gi deg et godt bilde av hva som er de beste tilbudene og hva man skal styre unna. Det er dog viktig å huske på at de fleste tilbud tar utgangspunkt i ens personlige økonomi, og derfor kan de variere. Når du ser på lån på nettet, kan du ofte støte på begreper som lån på dagen. Det handler om hvordan prosessen til disse onlinelånene foregår fra søknad til eventuell utbetaling. 

Noen lånetjenester fungerer også sånn at man kan innhente tilbud fra flere banker, så man kan se på ulike prisoverslag og lignende. Det er alltid lurt å se på låneeksemplene til de forskjellige bankene, så man får et tydelig bilde av hva det koster å låne.