låsesmed

Økt sikkerhet med ny dørlås

Økt sikkerhet med ny dørlås

Du er kanskje en av dem som vurderer å bytte ut dørlåsen på grunnlag av økt sikkerhet. Du kan da vurdere flere aktuelle låser som er tilgjengelig i det norske markedet i dag. Dersom du er usikker på om du bør fornye dørlåsen din kan du kontakte en låsesmed i Lier, eller andre låsesmeder i nærheten av der du bor. 

I første omgang bør du se om låssylinderen bør skiftes ut. En låssylinder vil bli påvirket av vær og vind over tid. Dette vil ha innvirkning på om du klarer å få vridd nøkkelen rundt når du skal bruke låsen. Du bør derfor sjekke tilstanden til låssylinderen som er montert i ytterdøren din for å påse at den fungerer som den skal. 

Nyere dørlåser er som regel runde og er festet med totalt fire skruer. Disse skruene skal i utgangspunktet være plombert og vil derfor være vanskelig å ta ut. Eldre dørlåser har derimot en låssylinder som er oval. Denne låssylinderen er ofte festet med kun to skruer som er lettere fjerne om du har riktig verktøy.

Invester i en husalarm og ny dørlås

En ny dørlås vil raskt gi deg følelsen av økt sikkerhet i din egen bolig. Dersom du er redd for tyveri og innbrudd vil du sove tryggere i sengen din. En moderne dørlås er vanskeligere å dirke opp selv med verktøy.

Den nye låssylinderen bør være rund i fasongen for at sikkerheten skal ivaretas. Det anbefales at nøkkelen kan dreies over 360 grader før dørlåsen låser seg. En låsesmed vil bistå deg med faglige råd om hvilken lås som passer best for deg.

I tillegg til sikre dørlåser på dine ytterdører anbefales det at du anskaffer deg en boligalarm. En boligalarm vil kunne benyttes hele døgnet. Du kan derfor også benytte deg av boligalarmen om du er inne i huset.