sende pakke

Send pakke til studenten

Send pakke til studenten

Det er stadig flere nordmenn som velger å studere i utlandet. Det finnes et stort mangfold av alternative studiemuligheter som kan passe om utenlandske studieplasser skulle friste. Derimot er det ikke alltid like enkelt å ta med seg flyttelasset til eksempelvis London.

Det kan derfor være lurt å planlegge hvordan du eventuelt skal få tingene dine til studiestedet uten å ta med for mye i kofferten. Dersom du skal sende pakke til utlandet kan du velge både størrelse og vekt selv. Med god planleggig kan du derfor ta med deg flere av din eiendeler til ditt nye hjemland.

Dersom du studerer i utlandet er det ikke alltid like enkelt å kunne reise hjem til Norge til høytider, som påske og juleferie. Det kan derfor være koselig å få tilsendt påskeegg og julegaver hjem til din adresse mens du leser til din neste eksamen.

Pakker fra venner og familie

Når høytiden nærmer seg og du fremdeles sitter og leser mot eksamen, hjelper det å få en pakke levert på døren fra venner og familie i Norge. Du kan selv tilrettelegge for brev og pakker fra Norge ved å undersøke priser og betale for frakten selv. Prisen på forsendelsen bestemmes ut fra både størrelse og vekt. I tillegg til pris bør du også vurdere de ulike fraktselskapenes leveringstid.

Leveringstiden kan variere stort alt avhengig av hvilken transportør du velger å bruke. Mange foreldre foretrekker å sende små og store pakker til studenten i forbindelse med høytider og bursdager. Forsendelsen bør derfor planlegges godt i forhold til den tidsrammen du har å forholde deg til. 

Dersom du skal sende pakke til eksempelvis London, bør du forhøre deg om det er noen retningslinjer som gjelder vedrørende pakkens innhold. Det er også viktig å undersøke hvilke toll og avgifter som gjelder for det du ønsker å sende.