vakttelefon låsesmed

Viktige ting å tenke på når du skal ha ny lås

Viktige ting å tenke på når du skal ha ny lås

Det er en del ting man bør tenke på når man skal få ny lås. Her skal vi se litt nærmere på det, samt hvordan du lettere kan unngå å låse deg ute. Det kan nemlig være fort gjort med noen type låser. 

Hva slags lås skal jeg velge? 

vakttelefon låsesmed

Det store spørsmålet er hva slags lås man skal velge, og her finnes det mange muligheter i dag. Noen har en automatisk lås som låses opp med en smart brikke, noen har smartlås som kan styres med mobil eller ansiktsgjenkjenning og andre har helt gammeldagse låser. Med tradisjonell lås med nøkkel kan det være lurt å tenke over om man vil ha smekklås eller ikke. 

Hvordan unngår man å låse seg ute? 

Det er manges største frykt å skulle låse seg ute. Det er jo en risiko som kanskje er mest aktuell hvis du velger smekklås. Det kan nemlig være veldig praktisk med smekklås så man slipper å låse når man går ut, men det er fort gjort å glemme nøklene inne eller et annet sted – og så kommer man rett og slett ikke inn igjen. Derfor kan dette være noe man bør tenke litt ekstra over med akkurat denne låsetypen. Det er jo dumt å låse seg ute hvis det er på et ugunstig tidspunkt, der man ikke kan ringe en som kanskje har en ekstranøkkel. Det å ha en ekstranøkkel kan nemlig være svært lurt hvis man er redd for å låse seg ute, men hvis man ikke kan få tak i denne, finnes det heldigvis andre ting man kan gjøre. 

Det finnes heldigvis en vakttelefon til låsesmed hos mange låsesmeder, som man kan ringe til selv om uhellet er ute midt på natten eller kanskje til og med på en helligdag. Da er det veldig fint å vite at man kan få hjelp av profesjonelle på vakt.